UTI Facility Management va realiza infrastructura auxiliară a Aeroportului Brașov-Ghimbav

În data de 9 iunie 2021, preşedintele Consiliului Judeţean Braşov, Adrian Veştea, a semnat contractul prin care Asocierea Bog’Art SRL – UTI Facility Management va realiza infrastructura necesară funcționării Aeroportului Internațional Brașov-Ghimbav. Lucrările, a căror valoare se ridică la 31.224.728 lei fără TVA, prevăd construirea și punerea în funcțiune a următoarelor elemente auxiliare terminalului de pasageri și care permit funcționarea aerogării: clădirea energetică, remiza PSI, posturi de control al accesului, gospodărie de apă, parcare auto şi drum de acces la terminal – DJ 103C, drumuri tehnologice şi reţele interioare.

Proiectul este finanțat din bugetul local, iar termenul de finalizare a lucrărilor este de șase luni.

Asocierea Bog’Art SRL – UTI Facility Management este cea care a realizat și construcția terminalului. Aerogara Brașov-Ghimbav a fost ridicată în termen extrem de scurt, de doar un an, din martie 2020 și până în martie 2021, fiind primul aeroport construit de la 0 în România după Revoluția din 1989.

Potrivit estimării specialiștilor, această investiție va contribui semnificativ la dezvoltarea economică și turistică a regiunii prin crearea a peste 4.000 de locuri de muncă și prin operarea a aproximativ 1,5 milioane de pasageri în primii opt ani de la primul zbor comercial.

Începe să tastezi termenul de căutare mai sus și apasă Enter pentru a căuta. Apasă ESC pentru a anula.

Înapoi sus