UTI Facility Management va construi o parcare și un hotel în incinta Aeroportului Cluj-Napoca

UTI Facility Management a câștigat recent licitația inițiatã de Consiliul Județean Cluj, având ca obiect “concesionarea unor suprafețe de teren, pe care se vor construi din surse proprii și atrase, lucrãri publice de proiectare, execuție, administrare, operare și întreținere în vederea extinderii parcãrii auto existente, construirii unui parking auto etajat și a unui hotel de 4 stele”. Durata concesionãrii terenului se întinde pe o perioadã de 45 de ani.

Licitația a fost demaratã în luna mai 2010, fiind anunțatã în aplicația electronicã de achiziții publice SEAP, cu numãr de întregistare 1502/06.05.2010. Procesul de analizã a durat mai mult de o lunã, timp în care au fost evaluate competențele tehnice și capabilitãțile financiare ale companiei, precum și criteriile de redevențã.

Proiectarea, construcția, operarea și exploatarea celor douã obiective vor fi realizate de UTI Facility Management, care va plãti autoritãții contractante redevențe dupa cum urmeazã: 250.000 euro anual pentru exploatarea parcãrii, indexabilã cu procentul de creștere/scãdere înregistrat de traficul de pasageri al Aeroportului Cluj și 200.000 Euro pentru exploatarea hotelului în primii 3 ani și minim 12% din veniturile brute anuale înregistrate de hotel, pânã la finalizarea dreptului de concesiune.

UTI Facility Management va investi pentru realizarea celor douã obiective aproximativ 19.000.000 Euro, suma provenitã din capitalul acționariatului și din contractarea unor credite bancare.

Conform caietului de sarcini, lucrãrile de amenajare și extindere a parcãrii auto existente vor dura douã luni, construcția parcãrii etajate 12 luni iar hotelul va fi finalizat în 36 luni, de la predarea amplasamentului liber de orice sarcini.

Pe langã contribuția la bugetul local cu sumele amintite mai sus din plata redevenței pentru utilizarea terenului aeroportului, compania oferã posibilitatea creãrii unor noi locuri de muncã și creșterea numãrului de vizitatori prin îmbunãtãțirea serviciilor.

Începe să tastezi termenul de căutare mai sus și apasă Enter pentru a căuta. Apasă ESC pentru a anula.

Înapoi sus