UTI Facility Management, prin compania de proiect UTI Parking & Hotel Management, va administra parcarea Aeroportului Internaţional Cluj-Napoca

UTI Facility Management, prin compania de proiect UTI Parking&Hotel Management, preia administrarea parcării Aeroportului Internaţional Cluj-Napoca de la Consiliul Judeţean Cluj, începând cu 5 aprilie 2011.

Compania a câştigat anul trecut prin licitaţia organizată de administraţia clujeană, dreptul de exploatare prin concesionare a terenului din jurul Aeroportului Internaţional Cluj-Napoca, pe o perioada de 45 de ani. Contractul de concesionare vizează extinderea parcării exterioare existente din cadrul aeroportului, construcţia unei parcări etajate şi a unui hotel. În schimbul concesiunii, UTI va plăti redevenţe la bugetul local în valoare de aproximativ 500 000 Euro anual, din operarea celor două obiective.

Până la data preluării, UTI a finalizat prima faza a proiectului – extinderea parcării exterioare. Cele 245 de locuri noi construite (530 în total) deservesc zona din dreptului terminalelor Plecări și Sosiri şi cuprind locuri speciale pentru autocare şi persoane cu handicap.

În vederea îmbunătăţirii serviciilor şi pentru a spori siguranţa şi confortul utilizatorilor, UTI Parking&Hotel va instala un sistem de iluminat exterior, camere de supraveghere video şi va înlocui sistemul de management al parcării cu o soluţie proprie, care şi-a dovedit eficienţa la Aeroportul Internaţional Henri Coandă Bucureşti.

Fazele următoare de proiect vizează construcţia unui parking etajat, pe două nivele, care va crea 1.470 de locuri de parcare suplimentare, şi a unui hotel de patru stele în imediata vecinătate a aeroportului. Cele două obiective vor fi finalizate în 12 luni – primul modul din parcarea etajată, respectiv 36 luni – hotelul, din momentul obţinerii tuturor aprobărilor necesare demarării construcţiilor.

Începe să tastezi termenul de căutare mai sus și apasă Enter pentru a căuta. Apasă ESC pentru a anula.

Înapoi sus